torstai 29. joulukuuta 2011

sukuhistorian salaiset kiemurat

Miten sinun vanhempasi ovat tavanneet? Miten isovanhempasi ovat tavanneet? Mikä johti sukunne tilanteeseen, jossa nyt ollaan? Mistä sukusi on parsittu kasaan?

How I met your mother on hieno sarja. Sarja, joka kertoo yhden miehen (ja samalla vähän muidenkin) historian. Miten hän tapasin vaimonsa. Jäin pohtimaan omaa taustaani. Tiedänkö lopulta yhtään mitä on tapahtunut ennen minua? Aika vähän.

Ala-asteella meidän piti kysyä vanhemmiltamme miten he ovat tavanneet ja kertoa se sitten lyhyesti koko luokalle. Joskus meidän piti myös piirtää sukupuu, jossa olisi vähintään vanhempiemme ja isovanhempiemme sisarukset. Silloin tehtävät eivät tuntuneet mitenkään erityisiltä. Nyt ymmärrän miten hienoja nämä tehtävät olivat. Tarkoituksena oli herättää keskustelua. Nyt paneutuisin vastaavanlaiseen tehtävään suuremmalla energialla.

Ystäviltä tulee kysyttyä erilaisia asioita kuin sukulaisilta. "Missä te tapasitte?" "Ajattelitko koskaan opiskelevasi jotain muuta?" "Miten sinä sinne töihin päädyit?" Jotenkin sukulaiset olettavat tietävänsä toisistaan kaiken tarpeellisen puolin ja toisin. Miten paljon sukuhistoriaa on haudattu unohduksiin vain koska ei tullut koskaan puheeksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti