perjantai 8. lokakuuta 2010

huutoa radiolle.

Tänään menetin taas hermoni yleäksään. Seuraavaksi kerron miksi ja väritän kertomuksen omilla mielipiteillä, jotka ovat tietysti puolueellisia. Kaikkien mielipiteet ovat puolueellisia jollain tasolla.

"Lääkefirmojen ja lääkäreiden napanuora pitäisi katkaista." Tämän kuultuani tuhahdin turhautuneena radiolle (koska se selvästi ratkaisee asian) ja laitoin CD:n soimaan. Juttu koski sitä, että lääkefirmat keksivät sairauksia, markkinoivat niitä suurieleisesti ja sitten ihmiset luulevat olevansa sairaampia. Todistuksena siitä, että tämä pitää paikkansa, juontajat kertoivat tutkimuksesta, jonka mukaan lääkärilehtiä ja -kirjoja lukevat ovat tilastollisesti sairaampia. Tottakai he ovat! Tilastollisesti. Jos minua vaivaa jokin, yritän etsiä tietoa lääkärikirjoista tai vastaavista, joten kuulun lukijoihin. Mikä tuli ensin? Vaikka tottakai tieto lisää tuskaa: jos tiedän sairauden olemassaolosta, hakeudun hoitoon, kun huomaan itselläni samanlaisia oireita. Mutta ei se nyt ihan niin suoraviivaista ole. Kyllä minulla se sairaus olisi silti, vaikken hakeutuisikaan hoitoon. Tilastot eivät vaan tietäisi sitä.

Lisäksi myönnän, että lääkefirmat antavat lääkäreille kaikkea mainoskrääsää. (Ennen enemmänkin, muissa maissa mahdollisesti yhä edelleen enemmänkin.) Mutta jos päätetään, ettei lääkefirmat saa enää tulla mainostamaan tuotteitaan lääkäreille, niin mistähän lääkärit saisivat tietoa uusista lääkkeistä? "Voit sitten omalla ajalla katsoa netistä." (niiden samojen lääkefirmojen sivuilta) Ei tule tapahtumaan. Lisäksi kaikki koulutukset maksaisivat maltaita, mikäli mitään sponsseja ei ikinä saisi ottaa vastaan. Rupea sitten itse lääkäriksi, jos ajattelet sen olevan ruusuilla tanssimista! Voit sitten olla hyvä lääkäri ja olla ottamatta mainoskrääsää vastaan, jos se puhdistaa omatuntosi tai jotain.

Että joo... Lääkärit ovat aivottomia olentoja, jotka tekevät niinkuin lääkefirmat ja potilaat haluavat. Minä tykkään siitä, kun ihmiset puhuvat asioista, joista he tietävät mielestään kaiken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti