maanantai 19. heinäkuuta 2010

kierrätysrakkautta

Tänään päivä alkoi kaikkea muuta kuin hyvin: maito klöntistyi kahviin eikä jääkaapissa ollut mitään syötävää. Niinpä huokaisin syvään, kävin kylänvalinnassa, keitin uutta kahvia ja aloitin päiväni uudelleen. Sen jälkeen päivä menikin oikein kivasti. Rannalla oltiin riittävästi ja illemmalla vietettiin aikaa täysin päinvastaisella tavalla kuin mitä meikkaavat tytöt aikaa viettäisivät. Loistavaa!

Luettiin loppuun Dan Rhodesin Älkää kertoko minulle totuutta rakkaudesta. Kirja koostuu siis hieman erilaisista rakkausnovelleista. Jälleen mieleeni nousi kaverin turhautunut toteamus: "Pirun lisääntymisvietti!" Rakkaus ja naistenlogiikka - mikä ihana yhdistelmä. Mutta onhan se totta, että rakkaus saa ihmiset tekemään pöhköjä asioita, joita ei järjellä voi ymmärtää. Vaikka rakkaudesta on kirjoitettu niin monia kirjoja, runoja ja lauluja, tuntuu jokaisella olevan hieman eri käsitys kaikesta siitä, mitä se sisältää.

Seksi on myös paljon hälytty ja uutisoitu asia. Eriävät mielipiteet seksistä ovat myös hyvin jänniä. Luin juuri miehen mielipiteen, jossa hän kertoi menevänsä sänkyyn ainoastaan ja vain rakkaudesta. Lisäksi tiedän ihmisiä, jotka kieltäytyvät seksistä parisuhteessa (tarina ei kerro miten kauan), jotta tietäisivät toisen rakastavan vain ja ainoastaan luonnetta eikä olevan yhdessä vain seksin takia. Itse en oikein koskaan ole ymmärtänyt seksin aiheuttamaa hälyä: jos asia on molemmille okei eikä kummallakaan ole ketään, ketä asia loukkaisi, niin mitäs siinä sitten? Tottakai tiedän, ettei asia monestikaan ole näin yksinkertainen, koska ihmiset tuntuvat olevan usein jokseenkin kykenemättömiä kommunikoimaan omista toiveistaan ja vaatimuksistaan rakkauden, seksin ja yleensäkin parisuhteiden suhteen. En myöskään väitä, että oma jokseenkin löyhä suhtautumiseni seksiin olisi mitenkään muita parempi. Ymmärrän mainiosti muidenkin logiikat heidän ajatusmaailmansa suhteen, en vain tajua  miksi niitä kannattaisi noudattaa. Miksi kaikesta pitäisi tehdä niin monimutkaista ja vaikeaa? Miksei Carpe diem ole toimiva ajatusmalli?

En vieläkään tunnu saavan ajatuksia loogiseen järjestykseen.

"Keität kahvia ja koitat koota ajatuksia jääkaapin oveen"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti