tiistai 21. syyskuuta 2010

ulkona sataa

Tee hyviä tekoja, niin sinusta tuntuu paremmalta. Todistin sitä tänään. Vanha pariskunta tuli junaan kantaen kahta isoa kapsäkkiä, joista vain toisessa oli renkaat. Tiesin, että potisin huonoa omatuntoa koko kotimatkan, jos en auttaisi, joten kannoin toisen kassin taksitolpalle asti. Myöhemmin tajusin, etteivät he tule saamaan taksia pitkään aikaan. 

Suomi on maa, jossa auttaminen ei ole niin yksinkertaista. Nainen hermostui ja pudotti lääkerasiansa maahan, koska halusi kävellä mahdollisimman nopeasti taksitolpalle. Ei halunnut olla vaivaksi. Vaikka minulla ei ollut mikään kiire.

Ostin tänään kolme levyä kympillä. Pidän niistä kaikista. Ihastuin levyyn, jonka kannessa oli värikkäitä hedelmäkarkkeja. Ihastus oli lyhytaikainen, koska löysin laarista nimeltä tuttuja levyjä. Ostin Chumbawamban Un:n, Five O'Clock Heroesin Bend to the Breaks:n sekä Donkkareiden Kameleontin, jossa lauletaan, että sisko lentää aina saman tohtorin luo. Kuulin sen biisin ruississa ja ihastuin ikihyviksi.

Kävin kylänvalinnassa ja läiskyttelin lätäköitä mennessäni. Siellä oli se myyjä, joka ei tunnistanut asfalttiliituja. Tällä kertaa hän ei puhunut yhtä terävästi eikä puhunut viimeksikään. Hänestä on ehkä hauskaa, että käyn aina ostamassa litran maitoa. En kuitenkaan vääntänyt juttua siitä, että kaikkea muuta voi tehdä itse, koska se olisi väistämättä minun huumorintajullani johtanut kieroutuneeseen kommenttiin.

Lisäksi ostin kirjaston poistomyynnistä muumisarjakuvia, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti