sunnuntai 2. tammikuuta 2011

vaihteluja

Mikään ei ole enää entisellään! Vuosiluvuksi täytyy kirjoittaa jotain, jossa ei ole kahta nollaa, Turusta tuli yhtäkkiä kulttuurin keskus (they say) ja sunnuntaita ei saa enää aloittaa Hyvä Velillä.

Hyvä Veli, tuo YleX:n ainoa ohjelma, jonka pyrin kuuntelemaan joka viikko. Joka viikko haluaisin aloittaa sunnuntain heräämällä kymmeneltä, laittamalla Hyvä Velin soimaan ja olemaan laiska vähintään kahteentoista asti (jos tekee mieli olla laiska). Mutta voi! Hyvä Veli siirtyi iltaan. Eikä ole sama kuunnella ohjelmaa areenalta viikon myöhässä (eikä vähiten sen takia, että joutuisi oikeasti liikkumaan ja heräämään ennen kuin voisi kuunnella musiikkia). Olen suunnattoman pettynyt. Ymmärrän tietysti, että itse ohjelmalle uusi lähetysaika on vain hyvästä, koska nyt ohjelma saa todennäköisesti enemmän seuraajia ja julkisuutta. Mutta ei se minua liikuta. Minä haluan laiskat sunnuntaiaamut takaisin!

En edes tiedä mitä nykyisin sunnuntaiaamuina lähetetään. Epäilen, että tänään ohjelmaa, jota paikalle on kaavailtu, ei lähetetty. YleXn nettisivut eivät tarjonneet vastausta kysymykseeni. Nettisivuilta ei käynyt edes ilmi, että jotain muutosta olisi tapahtunut. Tänä aamuna YleX:llä puhui nainen, joka nauroi. En halua kuunnella sunnuntaiaamuna naista enkä varsinkaan kenenkään naurua. Se rikkoo tunnelman. Velin ääni sopi täydellisesti sunnuntaiaamuun. Kuka minulle nyt puhuu rauhallisesti ja soittaa kiireetöntä musiikkia? Kertokaa minulle!

Muutoin vuosi on alkanut laiskasti. En tiedä olisiko minun pitänyt saada jotain aikaiseksi enkä oikeastaan haluakaan tehdä mitään muuta kuin laiskotella. Vuodenvaihteessa luonani oli kymmenen ihmistä. Vaikka täällä on vähän tilaa, niin pidän siitä, että täällä on paljon ihmisiä. Se luo tunnelmaa! Täällä kukaan ei voi jäädä yksin, koska tilaa on niin vähän, ettei minnekään voi unohtua yksinäisyyteen. Se tietysti myös rajoittaa mm. puhelimeen höpisemistä, koska yksinäisyyttä on turha toivoa. Vaikka myönnän, että ulko-oven edessä oli sangen mukava höpistä. Kännipuhelut kunniaan!

Tästä vuodesta tulee hyvä, päätin sen. Jos ei tule, niin sitten siitä tehdään hyvä. Vuosi 2011 tuo mukanaan uusia kokemuksia ja muutosta vanhaan, epäilen. "Miksi aina tarvitsee muuttua?" Ei tarvitsekaan, mutta jotkut muutokset ovat hyvästä (uusi lähetysaika ei kuulu näihin). Itse huomaan ainakin muuttuneeni vanhasta hurjasti. En tiedä onko kehitystä tapahtunut hyvään vai huonoon suuntaan, mutta kehitystä on joka tapauksessa tapahtunut. Enää en juo kahvia sopivan pienestä mukista vaan käteen sopivasta puolen litran kulhosta.

Hyvää tätä vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti